Welke functietitel gebruik jij?

Op zoek naar een baan, maar naar welke functietitel moet ik eigenlijk zoeken. Er zijn duizenden beroepen die binnen iedere organisatie anders worden gebruikt.

Kandidaten.

Je wilt als werkzoeker je zoekopdracht natuurlijk zo specifiek mogelijk uitvoeren zodat jij de perfecte baan vindt die bij jou past. Het is lastig om te zoeken op alle woorden zoals diëtiste, voedingsdeskundige of voedingsconsulent. In dit geval kun je op een algemene zoekterm zoeken zoals 'voeding'. Of je kiest voor het meest gangbare beroep 'diëtist'.

Voor de werkgever of intermediair is het ook van belang om de juiste benaming van de functie en de juiste zoektermen in de tekst terug te laten komen. De meeste vacaturesites zijn zo ingesteld dat ze ook kijken naar de veelvoorkomende woorden in de tekst. Het is dus zeker van belang dat woorden als voeding, eten en deskundige ook voorkomen in de tekst.

Niet alleen het beroep diëtist kent vele varianten in benaming. Er zijn nog veel meer beroepen waar we vele aliassen gebruiken. Denk dus goed na over de benaming van een functietitel en de woorden die je gebruikt in een tekst. Jij kunt er als bedrijf voor zorgen dat een vacature voor de kandidaten makkelijk te vinden is, blijf wel duidelijk en ga niet schrijven om maar alle woorden erin voor te laten komen! Daarnaast is Banenradar goed geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google, waardoor vacatures sneller en beter gevonden kunnen worden door kandidaten.

Home

Kandidaten

Werkgevers

Banenradar

Bladeren